timeline 1930 - 1992
De eerste winkel

Wim Fransen is aangewezen op een prothese en maakt van de nood een deugd: hij gaat in Dordrecht aan de slag als orthopedisch instrumentmaker. Door de groei van Philips en DAF valt zijn oog op Eindhoven als goede locatie voor een tweede winkel. De zus van Wim – mevrouw Bosman-Fransen – runt de winkel op de hoek van de Bilderdijklaan en de Stratumsedijk in het centrum van Eindhoven. Deze vooruitstrevende en ondernemende vrouw legt in 1935 de basis voor onze huidige organisatie in Nederland.

 

Tweede generatie: ontwikkeling

Na de oorlog staat een tweede generatie op. Willem Bosman gaat in Dordrecht in de leer bij zijn grootouders en oom Wim. In Eindhoven doet hij kennis en ervaring op bij de orthopedisch chirurg van het Binnenziekenhuis (tegenwoordig het Catharina ziekenhuis). Als hij eind jaren vijftig trouwt met mevrouw Van den Broek, staat er een kersvers echtpaar aan het hoofd van het bedrijf. Mevrouw Bosman-Van den Broek legt zich, net als haar schoonmoeder, toe op korsetten, elastische kousen en later ook op borstprothesen. Willem Bosman en zijn vrouw staan ruim veertig jaar aan het roer van de organisatie. In 1993 geven zij het stokje over aan de derde generatie, hun zonen Dirk en Pieter.

timeline 1993 - 2014
Derde generatie: stuwende kracht

Dirk en Pieter Bosman zagen dat de Nederlandse apotheker geen antwoord had op de vragen van een groeiende groep mensen met diabetes, stomadragers en gebruikers van incontinentie- en urologiematerialen. Zij speelden hierop in met de levering van medische hulpmiddelen. De servicegerichte benadering van Bosman werd ook opgemerkt door ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook zij zagen in Bosman een uiterst klantvriendelijke en klantgerichte leverancier van uiteenlopende diensten en producten. Bosman groeit uit tot een bedrijf met vijfendertig medewerkers.

 

Enorme groei

Vanaf 1993 gaat het snel: Dirk en Pieter nemen plaats op de directiestoel en de vraag naar medische hulpmiddelen neemt fors toe. In 2003 zijn er meer dan 200 medewerkers bij Bosman werkzaam, dit is het moment waarop de familie Bosman besluit kennis en kunde van buiten de zorgbranche in huis te halen. Er treedt een nieuwe directie aan waaronder Pieter-Jan Jongeling, de huidige algemeen directeur. Vanaf dan maakt Bosman een nog sterkere professionaliseringsslag door.

timeline 2015 - heden
Internationale ontwikkelingen

In 2015 besluit de familie Bosman dat het bedrijf zich beter verder kan ontwikkelen onder de vleugels van een overkoepelende moederorganisatie. De familie verkoopt het bedrijf aan de OneMed Group, het huidige Asker Healthcare Group. Asker is een Europese leverancier en kennispartner in meerdere landen in Europa, met het hoofdkantoor in Stockholm, Zweden. Met diverse overnames (van Lensvelt in 2016 en Boeren Medical in 2017) weet Bosman uit te groeien tot een organisatie met ruim 260 medewerkers. Een nieuw tijdperk is begonnen, maar zonder de waardevolle karakteristiek van een familiebedrijf te verliezen.