QRS Groep gaat verder onder de vlag van OneMed

Medische groothandel QRS Groep bundelt haar krachten

 

De ondernemende medische groothandel QRS Groep bundelt haar krachten samen met OneMed in de zorgmarkt. Als nieuw onderdeel van het internationale OneMed realiseert QRS Groep zo een aanzienlijke verbetering van haar positie. Op vrijdagmiddag 15 november tekenden Pieter-Jan Jongeling, managing director OneMed Nederland en Mark van de Camp, algemeen directeur bij QRS Groep voor de overname. Beide partijen verwachten de overname nog voor het einde van het jaar te kunnen afronden.

 

OneMed Nederland neemt alle activiteiten van QRS Groep over. QRS Groep en haar labels blijven onder de vlag van OneMed gewoon als handelsnaam bestaan. Klanten zullen daarmee weinig van de overgang merken. Zij blijven dezelfde kwaliteitsproducten gebruiken en ontvangen dezelfde professionele dienstverlening. Klanten van de QRS Groep, zoals ziekenhuizen en zorgcentra, krijgen daarnaast dankzij de overname toegang tot het wereldwijde netwerk van leveranciers van OneMed. Het ondernemerschap van QRS Groep past goed binnen de cultuur van OneMed die zich kenmerkt als deskundig, bevlogen en oprecht betrokken. OneMed richt zich daarbij vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid op het verbeteren van zorguitkomsten voor consumenten tegen lagere integrale kosten.

 

Marktdynamiek vraagt om bundeling van krachten

Pieter-Jan Jongeling is zeer content met de overname: “De overname van QRS Groep past volledig bij onze groeiambities in Nederland. De klantgerichtheid die zowel QRS Groep als OneMed kenmerkt en de persoonlijke aandacht en professionaliteit die daarbij horen, combineren we met de voordelen van ons internationale netwerk. Daarnaast brengt de overname nieuwe groeikansen met zich mee, zoals bijvoorbeeld samenwerking met ziekenhuizen op het gebied van medische hulpmiddelen en apparatuur. QRS Groep heeft slimme zorgdiensten en -producten en een gezonde visie op het ontlasten van zorgorganisaties.”

 

Mooie mijlpaal

De overname heeft geen gevolgen voor het personeel. Ook blijven de huidige locaties in stand. OneMed Nederland opereert met bijna 300 medewerkers vanuit Eindhoven. QRS Groep heeft haar standplaats in Oss. Mark van de Camp is oprichter van QRS en startte het bedrijf op zijn zolderkamer in 2005. Inmiddels is deze innovatieve zorgorganisatie uitgegroeid tot 60 medewerkers. Mark: “QRS is steeds bezig met nieuwe kansen. De komst van een sterke moederorganisatie geeft ons de ruimte om deze kracht volop in te blijven zetten. In de veranderingen in de zorgmarkt zoals toenemende regelgeving, zien we veel voordelen om op grotere schaal te werken. Vanaf 2017 is Health Investment Partners aandeelhouder geworden en is een stap naar verdere professionalisering ingezet. Met de overname door OneMed vandaag is voor ons een volgend mooi hoofdstuk begonnen.”

 

Mark van de Camp (links op de foto), algemeen directeur bij QRS Groep en Pieter-Jan Jongeling, managing director OneMed Nederland schudden elkaar de hand bij de overname van QRS Groep door OneMed.