Worden alle glucosesensoren vergoed? Wat verandert er bij de levering van FGM en CGM hulpmiddelen? Hoe kan ik patiënten nog beter ondersteunen? Wij begrijpen als geen ander dat het in de hectiek van alledag een uitdaging is om alle nieuwe ontwikkelingen bij te houden. Daarom hebben we een kennisplatform ontwikkeld dat antwoord geeft op álle vragen als het gaat om pompen en sensoren: diabetesexperts.nl.

 

Wat heeft het platform te bieden?

Diabetesexperts.nl is een gebruiksvriendelijk, functioneel ontworpen kennisplatform. Het is uitgerust met diverse functionaliteiten als instructievideo’s en een kieswijzer voor insulinepompen die je in een aantal stappen wegwijs maakt in de keuzemogelijkheden. Een productoverzicht van alle leverbare FGM-, CGM hulpmiddelen en insulinepompen. Antwoorden op veel gestelde vragen, voor zowel patiënten als zorgprofessionals. Er is de mogelijkheid een 1 op 1-tje aan te vragen; een tien-minutengesprek met één van onze diabetesexperts die persoonlijk uitleg geeft op gerichte vragen rondom diabetes.

 

Onze diabetesexperts; onafhankelijk en ervaren

Het ontwikkelen van een kennisplatform is niet mogelijk geweest zonder onze diabetesexperts. Met hun achtergrond als diabetesverpleegkundigen, jarenlange ervaring bij OneMed, en sommigen zelfs als diabetespatiënt, zijn zij onze échte specialisten. Hun kennis van producten als FGM en CGM, begrippen als basaal, bolus en boluscalculator en de criteria delen we graag. Met welk doel? Om keuzes te kunnen maken, onzekerheden die je als patiënt kunt hebben, weg te halen. De kwaliteit van leven met diabetes vergoten, dat is ons doel. Daarnaast vinden we het belangrijk onafhankelijk informatie aan te bieden over alle insulinepompen en sensoren die in Nederland verkrijgbaar zijn. Of diabetespatiënten nu wel of niet in aanmerking komen voor CGM, de keuze over het gebruik van hulpmiddelen ligt altijd bij de patiënt, in overleg met de behandelaar. Niet bij de leverancier. Ons uitgangspunt is het zo goed als mogelijk ondersteunen van zorgprofessionals en patiënten, zodat iedereen met diabetes het hulpmiddel ontvangt wat bij hem of haar past.

 

www.diabetesexperts.nl