MediReva en OneMed bundelen hun krachten om zich te versterken als leverancier van medische hulpmiddelen en aanverwante diensten. De voorgenomen overname van de MediReva Groep door OneMed werd eerder deze zomer ondertekend. Als gevolg van deze transactie verstevigen beide partijen hun positie als vertrouwde partner in de zorgbranche. MediReva levert medische hulpmiddelen, verzorgingsmaterialen en bijbehorende zorg aan particulieren en zorgprofessionals. Het bedrijf stelt mensen zo in staat een betere kwaliteit van leven te ervaren. Daarmee sluit zij naadloos aan bij de visie van OneMed.

 

De diverse ondernemingsraden van de MediReva Groep hebben inmiddels een positief advies gegeven ten aanzien van de transactie. Na goedkeuring van de Mededingings- en Zorgautoriteiten verwachten de partijen de overname voor het einde van het jaar af te ronden. Paul Ummels, algemeen directeur van de MediReva Groep: “Het doel van deze overname is verdere professionalisering en schaalvergroting in de zorgmarkt. Onder de vlag van OneMed ontstaat een solide basis waardoor we onze gezamenlijke dienstverlening naar een hoger niveau tillen. Samen met zorgverzekeraars en zorgverleners houden we de zorg betaalbaar zonder in te leveren op kwaliteit.”

 

Geruisloze overgang voor klanten 

Alle activiteiten van de MediReva Groep worden door OneMed overgenomen, waarbij de MediReva-labels blijven bestaan. Klanten zullen daardoor niets van deze overgang merken. De producten blijven van dezelfde kwaliteit en de professionele dienstverlening van beide bedrijven zal verder toenemen door het combineren van elkaars kennis en ervaring. Zo kunnen zorgconsumenten, ziekenhuizen en zorgcentra voortaan ook gebruikmaken van het internationale leveranciersnetwerk van OneMed.

 

Familie Gubbels, de eigenaren van MediReva: “Bijna 43 jaar na de oprichting is MediReva uitgegroeid tot een belangrijke speler in de Nederlandse zorgmarkt en breekt voor het bedrijf een nieuwe fase aan van verdere groei en expansie. Met trots en dankbaarheid richting onze klanten en werknemers dragen we nu het stokje over aan OneMed, de ideale partner voor MediReva om deze nieuwe fase samen in te gaan.”

 

Goede match

Dat MediReva en OneMed goed bij elkaar passen, is niet gek. Bosman Medische Hulpmiddelen is een van de sterke merken van OneMed en heeft net als MediReva een lange familietraditie. “MediReva past bij onze cultuur. Net als wij zijn ze deskundig, bevlogen en oprecht betrokken,” aldus Pieter-Jan Jongeling, algemeen directeur OneMed Benelux. “Samen maken we zo de volgende stap naar toekomstgerichte zorgoplossingen die voor iedereen toegankelijk zijn.”

 

MediReva is in 1979 opgericht met de ambitie om het leven van (chronisch) zieke mensen aangenamer te maken. Wat begon als een kleinschalig familiebedrijf dat rolstoelen en krukken verkocht in Limburg, groeide al snel uit tot een belangrijke landelijke speler. Empathie en klantgerichtheid zijn het grootste goed binnen de twee bedrijven, samen met vooruitstrevend ondernemerschap. Hoe groot de organisaties ook groeien, hart voor de zorg blijft de drijfveer. Paul Ummels: “We beseffen als geen ander dat zorg steeds vaker verplaatst naar de thuissituatie en dat zelfredzaamheid groter wordt. Samen met OneMed spelen we hier nog beter op in. Voor ons is het een voor de hand liggende keuze om OneMed als nieuwe eigenaar van MediReva te kiezen.”

 

Blijven ontwikkelen

Het belangrijkste doel van de overname is de kwaliteit van zorg te verbeteren als geheel. De belangen van de medewerkers die dat mogelijk maken, worden hierbij niet uit het oog verloren. De overname van MediReva heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. Medewerkers kunnen zich verder ontwikkelen onder de vlag van OneMed. Ook de verschillende locaties blijven bestaan. Alles om samen de zorg nog beter te maken.

 

 

FOTO:

De MediReva Groep en OneMed bundelen hun krachten. Pieter-Jan Jongeling, algemeen directeur OneMed Benelux (links) en Paul Ummels, algemeen directeur van de MediReva Groep, maken met de overname een volgende stap naar toekomstgerichte zorgoplossingen.