OneMed start met de verkoop van Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers


OneMed heeft met Dutch PPE Solutions een contract afgesloten voor de verkoop van Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers aan de zorg. Dit is het eerste FFP2 gezichtsmasker dat geheel in Nederland geproduceerd wordt. Uit de huidige COVID-19 pandemie is gebleken hoe belangrijk het is onszelf te kunnen voorzien in de eigen behoeften en niet afhankelijk te zijn van leveringen uit het buitenland. Met name op het gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen.

 

Distributiepartner voor de zorg
OneMed gaat per ingang van januari 2021 de Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers aanbieden aan zorgprofessionals zoals ziekenhuizen, ambulancediensten, zelfstandige behandelcentra en overige zorginstellingen. OneMed zal de producten van Dutch PPE Solutions gaan verkopen onder de handelsnaam QRS.


Het ontstaan van Dutch PPE Solutions
Dutch PPE Solutions is een joint venture van VDL Groep en Koninklijke DSM. Onder deze naam gaan ze kwalitatief hoogwaardige medische gezichtsmaskers maken en voor het eerst filtermateriaal produceren in Nederland. Beide bedrijven hebben miljoenen geïnvesteerd in de aanschaf van machines en het bouwen van een productielocatie voor meltblown polypropyleen, en in de productie van gezichtsmaskers. Het bedrijf produceert de gezichtsmaskers in Helmond en vanaf april 2021 meltblown in Geleen.


Duurzaam produceren
Net als voor OneMed, is duurzaamheid ook belangrijk voor Dutch PPE Solutions. Zij streven ernaar de groeiende afvalberg van gebruikte gezichtsmaskers terug te dringen en onderzoeken gedurende de productontwikkeling in hoeverre circulair afbreekbare materialen kunnen worden gebruikt. Een mooi uitgangspunt om op deze manier duurzame producten te mogen leveren.


Binnen handbereik
De huidige COVID-19 pandemie heeft laten zien hoe belangrijk het is om onszelf te kunnen voorzien in de eigen behoeften en niet afhankelijk te zijn van leveringen uit het buitenland. Daarnaast zorgt productie in eigen land voor meer voordelen zoals een vermindering van transportkosten, inzicht in het productieproces en korte levertijden.

Voor meer informatie over dit product en de verkoop ervan, verwijzen wij u naar de productpagina van de Nederlandse FFP2 gezichtsmaskers op de website van QRS. Indien u graag meer informatie wilt ontvangen of specifieke vragen heeft, neem dan contact op met de sales support afdeling van QRS via salessupport@qrs.nl of telefonisch op 0412690461. Zij brengen u graag in contact met onze productspecialisten.

 

Koop hier uw FFP2 gezichtsmasker van Dutch PPE Solutions

 

Neem contact op met onze afdeling sales support