Klik op de bovenstaande button en laat het formulier invullen door uw behandelteam. Zij sturen het formulier terug via dit emailadres of naar Antwoordnummer 13049, VE Eindhoven. Na goedkeuring door uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en ontvangt u een bericht via e-mail van ons wanneer uw FreeStyle Libre geleverd wordt. U hoeft hier verder niets voor te doen.

 

Kom ik in aanmerking? 

Uit onderzoek is gebleken dat FreeStyle Libre/ FGM een geschikt hulpmiddel is voor alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline en alle patiënten met type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema. De precieze voorwaarden en wie er nog meer in aanmerking komen, leest u hieronder terug.

  • Alle diabetes type 1 patiënten die behandeld worden met insuline (ongeacht het insulineschema);
  • Alle patienten met het type 2-diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema (4x of vaker per dag insuline injecteren of gebruik maken van een insulinepomp m.u.v. hybrid closed loop zoals Medtronic Minimed 670G insulinepomp);
  • Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen;
  • Vrouwen met een zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema volgen.

Uw behandelaar stelt vast of FreeStyle Libre/ FGM een passend hulpmiddel voor u is en of u daarmee recht heeft op vergoeding vanuit de basisverzekering. Als u aanspraak maakt op de inzet van Freestyle Libre/ FGM, is dit voor maximaal 12 maanden. Na die periode zal er, op basis van de nog op te stellen criteria, worden getoetst of de inzet van FreeStyle Libre/ FGM wordt voortgezet. Hoeveel sensoren en teststrips er precies vergoed worden, is afhankelijk van uw zorgverzekeraar.

 

Heeft u hulp nodig?

Wij helpen u graag persoonlijk. Stel uw vraag aan een van onze zorgprofessionals door te bellen naar 0800-099 66 40 (gratis) of klik hier om een e-mail te sturen met uw naam en telefoonnummer. Wij bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.