Vraag Flash Glucose Monitoring aan bij OneMed


Indien u in aanmerking komt voor vergoeding van Flash Glucose Monitoring, zoals FreeStyle Libre, kunt u deze rechtstreeks bij Onemed aanvragen. Wij hebben overeenkomsten met alle zorgverzekeraars, dus u kunt ongeacht waar u verzekerd bent direct bij ons bestellen. U maakt zelf de keuze uit een van onze merken Bosman Medische Hulpmiddelen, Boeren Medical of De Diabeteswinkel.

 

Met FreeStyle Libre hoeft u niet meer te prikken om uw glucose te meten, maar brengt u een scanner op het lichaam aan. Deze draagt u op de achterkant van uw bovenarm. Doordat het FreeStyle Libre-systeem waterdicht is, kunt u de scanner dragen tijdens het douchen, baden, zwemmen en sporten. Deze scanner houdt uw actuele glucosewaarde bij. Vervolgens geeft een trendpijl aan in welke richting uw glucose zich beweegt. Hierdoor worden lancetten, bloed en teststrips overbodig bij het meten van uw glucosewaarden.

 

Verbreding vergoeding

Sinds 2018 wordt Flash Glucose Monitoring (FGM), zoals FreeStyle Libre (FSL) voor een aantal groepen mensen met diabetes vergoed. In 2019 heeft het Zorginstituut Nederland onderzoek gedaan naar het effect van het gebruik van FGM. Dit met als doel om te bepalen of de doelgroep van mensen met diabetes die in aanmerking komen voor FGM kan worden uitgebreid.

 

De conclusie van het onderzoek is dat FGM een geschikt hulpmiddel is voor de volgende mensen:

  1. Alle diabetes type 1 patiƫnten die behandeld worden met insuline (ongeacht het insulineschema);
  2. Alle patiƫnten met type 2 diabetes die behandeld worden met een intensief insulineschema (4 x of meer per dag insuline injecteren of gebruik van een insulinepomp*);
  3. Zwangere vrouwen met bestaande diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben;
  4. Vrouwen met zwangerschapswens bij een preconceptionele diabetes type 2 die insuline gebruiken maar geen intensief insulineschema hebben.

Uw behandelteam stelt vast of u in aanmerking komt voor FGM.

 

Heeft u interesse in FGM?

Bent u al klant van Bosman Medische Hulpmiddelen, Boeren Medical of De Diabeteswinkel, dan ontvangt u van ons automatisch een brief of e-mail, waarna u aan kunt geven of u interesse heeft in FGM. Bent u nog geen klant en denkt u in aanmerking te komen voor FGM? Dan kunt u via een van onderstaande formulieren uw interesse voor FGM aangeven.

 

In alle gevallen stelt het behandelteam vast of u in aanmerking komt voor FGM. Als leverancier begeleiden wij u graag in de aanvraagprocedure. Na goedkeuring van uw behandelteam gaan we voor u aan de slag en houden we u uiteraard op de hoogte van de status van uw verzoek.