Vaste samenwerking met stichtingen

OneMed Nederland werkt al meer dan 10 jaar samen met de Bas van de Goor Foundation. Samen laten we mensen met diabetes de positieve effecten van sport en bewegen ervaren om hen te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Ook werken we samen met het Diabetes Fonds en Stichting JDRF. Beide organisaties richten zich op onderzoek naar de genezing van diabetes maar ook op preventie. Op het gebied van stomazorg sponsoren we de Stomavereniging en Stichting Stomaatje, zij komen op voor de belangen van mensen met een stoma en willen alle ins en outs rond een stoma positief bespreekbaar maken. Daarnaast zijn we regelmatig in gesprek met de V&VN, beroepsvereniging voor verpleegkundigen en zorgverleners.

local_shipping CO2 reductie
sync Levenscyclusanalyse
nature Energielabel A+

 

Modern logistiek centrum

Sinds 2018 is ons logistieke centrum in Nederland gevestigd in een splinternieuw pand in Eindhoven. Het pand beschikt over het groene en zeer zuinige energielabel A+, wat zorgt voor minder CO2 uitstoot. Bovendien is het pand voorzien van zonnepanelen.

 

Milieumanagementsysteem producenten

Asker Healthcare Group verwacht van haar leveranciers dat zij zich inzetten om op een ethische, duurzame en sociaal verantwoorde manier . Zo is onze fabrikant van onderzoekshandschoenen een van de weinige producenten in Azië die een milieumanagementsysteem heeft. Dit systeem wordt gebruikt om bij een organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

 

Milieubewust transport

Ook op het gebied van transport ondernemen we duurzaam. We maken afspraken met onze vervoerders om, zoveel als mogelijk, producten te verschepen met moderne schepen of schepen die langzamer varen, waardoor de hoeveelheid CO2 uitstoot zoveel mogelijk wordt beperkt.

 

Levenscyclusanalyse (LCA)

Een recente toevoeging aan duurzaamheid is de levenscyclusanalyse. Dit is een methode om een uitgebreid beeld te geven van de totale milieu-impact tijdens de levenscyclus van een product. Van de extractie van grondstoffen tot productieprocessen en afvalbeheer, inclusief het transport en het totale energieverbruik.