Hanno Pijl


 

Hanno Pijl is internist-endocrinoloog en hoogleraar Diabetologie in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). Hij was lid van de Gezondheidsraad (commissie voeding) en van de wetenschappelijke adviesraad van het Diabetes Fonds Nederland, en voorzitter van het Partnerschap Overgewicht Nederland. Hij schreef samen met Karine Hoenderdos boeken voor patiƫnten met diabetes mellitus (Diabetes type 2? Maak jezelf beter) en hart en vaatziekte (Hart- en vaatziekten? Maak jezelf beter).

 

Hij geeft leiding aan het recent opgerichte Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde (www.NILG.eu), een non-exclusief platform voor kennisinstellingen, overheid, bedrijfsleven en patiƫntenorganisaties, dat is opgericht door LUMC en TNO, en dat zich richt op innovatie en implementatie van leefstijlinterventies in de curatieve zorg. Zijn klinische en wetenschappelijke belangstelling gaat speciaal uit naar het verband tussen onze leefstijl en de pandemie van chronische ziekten waarmee wij vandaag geconfronteerd worden.

 

Bijna alle chronische ziekten van deze tijd hangen nauw samen met onze manier van leven. Diabetes (type 2) is het prototype. Leefstijlinterventie moet daarom structureel deel worden van de gezondheidszorg van de toekomst. Wat betekent dat voor ons zorgsysteem?

 

Maak ook kennis met onze overige sprekers

Bas van de Goor Meer over Bas
Mystery Guest Meer over Mystery
Eelco de Koning Meer over Eelco
Thessa Segeren-Boetzkes Meer over Thessa
Ellen Moeselaar Meer over Ellen
Bela Pagrach Meer over Bela
Christel van Batenburg Meer over Christel
Sandra Janssen Meer over Sandra
Steven van Belleghem Meer over Steven
SISP Woundcare Meer over SISP
Wills Filipe Meer over Wills
Henk-Jan Aanstoot & Bart Roep Meer over Henk-Jan Aanstoot & Bart Roep
Bob Hutten Meer over Bob
Jeroen van de Rijt Meer over Jeroen
Henk-Jan Mulder Meer over Henk-Jan