Sandra Janssen


 

De juiste zorg op de juiste plek. Het klinkt makkelijker dan het is. Hoeveel mensen krijgen momenteel, ondanks al onze inspanningen, niet de juiste zorg? En als ze wel de juiste zorg krijgen, gebeurt dat dan op de juiste plek? Er zijn nog steeds mensen met wonden die behandeld worden in de eerste lijn zonder de juiste diagnostiek en/of expertise. Daarnaast zijn er nog vele mensen die (twee)wekelijks naar het wondexpertisecentrum in het ziekenhuis komen, die met de juiste expertise prima thuis behandeld zouden kunnen worden. Goede regie lijkt hier het sleutelwoord.

 

 

Sandra Janssen, Verpleegkundig Specialist Wondzorg in het Elkerliek ziekenhuis, zal vertellen hoe we een Regionaal Expertiseteam Wondzorg in de regio opgezet hebben waarbij we gezamenlijk (eerste en tweede lijn) triage doen bij de patiënten/cliënten thuis en de patiënten dáár behandelen waar ze het beste op hun plek zijn.

 

Sandra Janssen is werkzaam als Verpleegkundig Specialist Wondzorg in het Elkerliek ziekenhuis en in het adherentiegebied in de eerste lijn. Daarnaast geeft zij les en is ze afstudeerbegeleidster op de wondopleidingen van de Zorgacademies van het Radboudumc en Erasmus mc. Zij is lid van het Wondplatform NL en is bestuurslid van V & VN Wondexpertise. Vanuit deze functie houdt ze zich o.a. bezig met de CZO erkenning van de opleidingen en de basisset IGJ indicatoren m.b.t. wondzorg.

 

Na de inservice opleiding heeft Sandra de oncologie opleiding gevolgd en verschillende wondopleidingen. In 2006 heeft ze de MANP (Verpleegkundig Specialist) opleiding afgerond en daarna heeft ze de Master opleiding  tot MSc Health & Social Care aan de Universiteit van Birmingham afgerond. Momenteel is zij bezig met haar PhD aan de Radboudumc. Haar promotie-onderwerp is de impact van Negatieve Druktherapie op de kwaliteit van leven.

Maak ook kennis met onze overige sprekers

Bas van de Goor Meer over Bas
Mystery Guest Meer over Mystery
Eelco de Koning Meer over Eelco
Thessa Segeren-Boetzkes Meer over Thessa
Ellen Moeselaar Meer over Ellen
Hanno Pijl Meer over Hanno
Bela Pagrach Meer over Bela
Christel van Batenburg Meer over Christel
Steven van Belleghem Meer over Steven
SISP Woundcare Meer over SISP
Wills Filipe Meer over Wills
Henk-jan Aanstoot & Bart Roep Meer over Henk-Jan en Bart
Bob Hutten Meer over Bob
Jeroen van de Rijt Meer over Jeroen
Henk-Jan Mulder Meer over Henk-Jan