SISP Woundcare


 

Een goede wondzorg moet beschikbaar zijn voor iedereen. Sinds Februari 2018 is SISP woundcare actief bezig met het verbeteren van de wondzorg in de slums van Zuid- India.

Ons doel is de kwaliteit van leven verbeteren voor patiënten die moeten leven onder de armoedegrens. Onze Indische wondverpleegkundigen bezoeken dagelijks 10- 15 patiënten in hun thuissituatie en begeleid hen om het risico op infectie te verkleinen en de wond sneller te doen helen. Namens Bbeterzorg nemen Luc Laumen, Freek Coumans, Mandy Geijselaers, Robert Coumans je mee in dit verhaal.

 

Onze verpleegkundigen wordt op afstand intensief begeleid door het wondexpertise centrum BBeterzorg. Via de zelfontwikkelde applicatie ‘Woundmonitor’ wordt er dagelijks ondersteuning aan de Indische wondverpleegkundige geboden.

Ze beschikken over een iPad en documenteren door middel van tekst en foto’s elk bezoek aan de patiënt. Via de applicatie kunnen er direct vragen gesteld worden aan een van de wondverpleegkundige binnen BBeterzorg. Tevens hebben de wondverpleegkundigen toegang tot directe ondersteuning van Indische artsen en verpleegkundige binnen de regio. Dit hebben we bereikt door samenwerkingscontracten op te stellen met lokale ziekenhuizen en NGO’s.

 

Maak ook kennis met onze overige sprekers

Bas van de Goor Meer over Bas
Mystery Guest Meer over Mystery
Eelco de Koning Meer over Eelco
Thessa Segeren-Boetzkes Meer over Thessa
Ellen Moeselaar Meer over Ellen
Hanno Pijl Meer over Hanno
Bela Pagrach Meer over Bela
Christel van Batenburg Meer over Christel
Sandra Janssen Meer over Sandra
Steven van Belleghem Meer over Steven
Wills Filipe Meer over Wills
Henk-Jan Aanstoot & Bart Roep Meer over Henk-Jan en Bart
Bob Hutten Meer over Bob
Jeroen van de Rijt Meer over Jeroen
Henk-Jan Mulder Meer over Henk-Jan