Wills Filipe


 

Darmkanker en leveruitzaaiingen. De huidige behandeling voor leveruitzaaiingen van darmkanker in Nederland bestaat, wanneer mogelijk, uit een chirurgische verwijdering of het wegbranden van de uitzaaiingen. In 70-80% van de patënten komt het echter terug, voornamelijk weer terug in de lever. Op dit moment is er geen effectieve behandeling beschikbaar om de kans op terugkomst van de ziekte te voorkomen.

 

Wills Filipe, -arts-onderzoeker bij de afdeling chirurgie van het Erasmus MC, legt uit hoe behandeling met de chemopomp en hoe deze behandeling mogelijk de overleving van deze patiëntengroep zou kunnen verbeteren. Daarnaast legt hij uit waar de limitatie liggen bij het implementeren van deze therapie in Nederland.

 

Wills Filipe heeft in Groningen zijn artsendiploma behaald en is nu werkzaam als arts –onderzoeker in het Erasmus MC in Rotterdam. Daarnaast volgt hij een master klinische epidemiologie aan de Erasmus Universiteit. Hij is coördinator van de “PUMP trial”; dit is een landelijke studie waarbij de effectiviteit van de behandeling met de chemopomp onderzocht wordt.

 

Naast deze werkzaamheden promoveert hij op het gebied van leveruitzaaiingen van darmkanker.

 

Maak ook kennis met onze overige sprekers

Bas van de Goor Meer over Bas
Mystery Guest Meer over Mystery
Eelco de Koning Meer over Eelco
Thessa Segeren-Boetzkes Meer over Thessa
Ellen Moeselaar Meer over Ellen
Hanno Pijl Meer over Hanno
Bela Pagrach Meer over Bela
Christel van Batenburg Meer over Christel
Sandra Janssen Meer over Sandra
Steven van Belleghem Meer over Steven
SISP Woundcare Meer over SISP